Voel je dat er iets niet klopt, maar wát?

Mooi talent helpt bij het ontdekken en gebruiken van je talenten

Ook als volwassene blijft het soms moeilijk om te kiezen. Als het gaat om een baan, relatie, een carrièreswitch is het lang niet altijd duidelijk wat goed voor je is. Rationeel kom je soms een heel eind, maar zit je dan ook op het goede spoor? Soms voel je zelfs al dat er iets niet klopt, maar wat wil je dan wél?

Hoe kom je erachter wat goed voor je is?
Je kunt natuurlijk wachten tot iemand anders de knoop doorhakt. Zakelijk, of privé.
Je kunt blijven doen wat je altijd al deed. Je kent ‘m vast: dan krijg je wat je altijd kreeg.
Je kunt je verlangens blijven wegdrukken of uitstellen. Ooit ga je die wensen waarmaken…
Of je kunt er een boek over lezen. Misschien schept dat duidelijkheid!

En andere optie bied ik je hier, met Mooi talent.

Want je kunt ook investeren in jezelf.
Nog voordat je volledig vastloopt in een burn-out. Voordat je nog vaker uit je slof schiet tegen je gezin, zonder aanleiding. Of voordat je knopen doorhakt waar je weer jaren aan vastzit…

Bijvoorbeeld als je dit herkent:

  • Je hebt meerdere opties qua werk en je móet kiezen, maar je keuze heeft veel gevolgen
  • Je twijfelt aan je relatie, maar zit dat in de liefde of alle ruis eromheen?
  • Je denkt dat je gestrest raakt van je werk, terwijl je werk altijd je uitlaatklep is geweest?

In dat geval is het heerlijk om alles er eens uit te gooien bij een vreemde. Niet in 50 minuten, maar echt even helemaal. Bij iemand die meteen ziet hoe jij erbij kijkt, wat je vertelt achter al die woorden. En al in dat eerste gesprek vragen kan stellen waarmee jij je cirkelredenatie doorbreekt en boven je dilemma komt te staan. Dat is de eerste opluchting al…

Doen?
Een intake duurt bij mij een kwartiertje. Daarna kunnen we de diepte in. Anderhalf uur voor € 80,- excl. BTW. Een afspraak maken is een kwestie van de telefoon pakken. Via deze knop:

Boek een afspraak

En het vervolg?
Het vervolg zien we dan wel. Je zit bij mij niet direct aan heel traject vast. Losse afspraken werken prima. Zolang je met sprongen vooruit gaat, wil je misschien terugkomen. Maar als alles helder is, blijf je voortaan lekker weg.

Om dat te bereiken, help ik je graag met:
Onderzoeken wat nu écht belangrijk is voor jou, voor wie je nu bent. Je kent jezelf wel, van vroeger. Maar hoeveel is er sindsdien aangepast, verschoven en bijgevijld? Veel waarschijnlijk. Hoe zit het nu met je zucht naar zekerheid, je hang naar avontuur, je wensen om gewaardeerd te worden of meer geld te verdienen, of je rol als vader, moeder of echtgenoot?

Maar dat is het niet het enige.
Want na dat onderzoek, is het tijd voor actie. Wat is een logische volgende stap?

Ook daarvan denk je dat je het zelf zou kunnen bedenken. Maar dat lukt niet als je in cirkeltjes draait.
En het is ook niet altijd fair, of handig, om van anderen te verlangen dat ze jou die spiegel voorhouden. Die spiegel is namelijk niet statisch. Het werkt het beste als die actief is, reageert, af en toe het schijnsel even anders op jouw laat oplichten.

Dan zie je andere dingen. Dan vóel je ineens ook andere dingen. Of je voelt terwijl je voorheen al tijden niets meer voelde.

rust
helderheid
energie

Dat zal het je opleveren, uiteindelijk.
Want een keuze maken die goed voelt, heeft zo’n enorme uitwerken op de rest van je leven!
Weg is de ruis, het continue gevoel van onrust, nog iets moeten, twijfel en boosheid op jezelf omdat je het zo ingewikkeld maakt.
Daardoor komt er weer plaats voor focus, doelgerichte acties (zonder twijfel of het wel goed is) en loslaten van dingen die je niet meer wilt. Schijnbaar moeiteloos leven, in plaats van overleven!

Dat gold ook voor Peter Dijkstra:
“Geprikkeld door vragen en stellingen van Marion kwam ik weer op het juiste spoor en herontdekte ik mijn kwaliteiten en mijn zwakheden. Niet dat ik die niet kende; maar ik was ze ff kwijt.”

Klinkt dit heftig?
Beslist niet. Peter was slechts het overzicht kwijt. Twijfelde daardoor op dat moment aan elke beslissing. En hij vroeg zich af: ‘wat is er toch met me aan de hand”.
Als je dat herkent, of andere delen in deze teksten: schroom niet. Wacht niet tot je helemaal vastloopt.

Wat kan ik met je doen?
In mijn coachingsgesprekken ben ik je spiegel, maar ik ben niet zo’n coach die steeds wacht tot jij zelf de antwoorden geeft. Dat schiet niet op. Ik lok je dus uit de tent, prikkel je met stellingen en stel open vragen.

Ik gebruik in mijn praktijk ook methodes als het talentenspel, omdat het vaak zoveel fijner is om af en toe even iets met je handen te doen, zodat je gedachten zichzelf op een rijtje zetten.

En ik werk ook met kinderen, met stellen of echtparen en zelfs groepsgewijs als je zelf een aantal vrienden bij elkaar verzamelt. Lees dan even door op de pagina gezin/relatie.

Wil je meer weten? Gratis kennismaken of direct een werkafspraak inplannen?
Bel of mail me dan:

Afspraak maken

Even praktisch:
Een consult van anderhalf uur kost € 80,- excl. BTW en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het is wel een investering in jezelf. En voor heel veel van mijn klanten niet alleen de oplossing van dit probleem, maar ook een blijvend waardevolle bewustwording of de rest van je leven gemakkelijker keuzes te maken die écht bij je passen.

Zie ik je in mijn praktijk?
Of kom je liever samen?