Marion van Diemen

‘Twijfel vreet energie’

Zelfbedrog is een groot ding. We doen het namelijk bijna allemaal: keuzes maken waarvan we vinden dat we ze zouden moeten maken. Omdat we bewust of onbewust willen voldoen aan een plaatje wat we ooit hebben geschetst, of hebben laten invullen door een optelsom van andermans verwachtingen.

Maar klopt dat bij wat jij wilt, diep van binnen?
Zelf wist ik al op mijn 17e wat ik wilde worden. Maar ik heb er jaren voor nodig gehad om dat idee verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Nu werk ik op de manier die ik écht wilde: één op één met mensen, in mijn eigen rustige praktijk waar ik alle ruimte en tijd kan nemen voor elk gesprek, elke klant.

Ik werk met kinderen van 4 – 12 jaar, jongeren tot 18 jaar en volwassenen.

Aan het eind van elk gesprek, als we elkaar de hand schudden is er altijd een gevoel van opluchting. Je voelt dat je de goede kant nu opgaat, dat het klopt. Daar doe IK het dan weer voor.

‘De waarheid mag bij mij op tafel’
En weet je wat het mooie is? Die waarheid geeft zoveel lucht, zoveel ruimte en energie. Want als je voelt wat je echt wilt, zie je ook ineens hoe je daar komt en wat je volgende logische actie is.
Zolang je het wegdrukte, bleef het van binnen maar roepen, vragen, kloppen. Dat vréét energie, terwijl er vaak al zoveel omstandigheden meespelen waardoor je (tijdelijk) op je tenen loopt. Dan is het niet vreemd dat je er niet meer uitkomt, dat je in cirkeltjes denkt. Zodra we die cirkel doorbreken, en 1 stap vooruit zetten, dan is het klaar.

Die ene stap en dat doorbreken van de cirkel komt niet zomaar uit de lucht vallen.
Ik heb me er jaren in doorontwikkeld. Ik ben gecertificeerd talentencoach, trainer van het Talentenspel (dus ik kan ook een compleet team medewerkers coachen) en ik ben afgestudeerd als sociaal pedagogische hulpverlener en ook als kunstzinnig dynamisch coach. Met kinderen werk ik als gecertificeerd kindertolk, volgens de PresentChild® Methode. Ik heb jarenlange ervaring in de kinderopvang en jeugdhulpverlening en ik heb opvoedcursussen voor ouders verzorgd. Ik ben docent Omgangskunde geweest bij een ROC bij de opleiding Pedagogisch Werk.

En ik blijf maar doorgroeien, want ik heb het afgelopen jaar de opleiding Jungiaanse psychologie afgerond en ben momenteel weer aan het studeren aan de Nederlandse Academie in Amsterdam: Integratieve Kindertherapie.

Allemaal dingen die ik kies omdat ik ze zélf wil. Omdat ik mijn talenten ken, weet ik wat écht bij me past. Hoe druk ik ook ben, dat geeft rust. Wil jij dat ook? Spreek dan af voor een snelle kennismaking, of boek direct een consult. In anderhalf uur kan ik jou ook een heel stuk verder helpen met het ontdekken van jouw talent.

in-logo