Referenties

Hieronder de ervaring van

Sylvie, ouder van 2 kinderen

Marion voelt aan wat ouders en kinderen nodig hebben en weet dit op een prettige manier ter sprake te laten komen. Zij heeft veel kennis en inzichten, en brengt deze duidelijk en vriendelijk over. Zij is zonder oordeel naar zowel ouder als kind, zodat er een prettige en ongedwongen sfeer ontstaat. Als ouder heb ik veel aan haar inzichten en tips. Zij heeft mij geleerd om mijn eigen kinderen op een andere manier te zien en dat heeft ons heel veel rust gebracht. Kinderen voelen zich erg op hun gemak bij Marion en kunnen bij haar volledig zichzelf zijn. Mijn kinderen zijn echt dol op haar.

Hieronder de ervaring van

Sonja en Eef, ouders van 2 kinderen

Na een relatief lange periode van weinig nachtrust met onze twee dochters van 1 en 3 jaar, merkten we dat het ons overdag steeds meer moeite kostte om op een constructieve en liefdevolle manier met onze kinderen om te gaan. Ondertussen nam het aantal driftbuien van de oudste alleen maar toe en had de jongste een haast onstilbare behoefte aan aandacht. We vroegen ons af waar we voor hulp om uit deze situatie te komen terecht zouden kunnen: een (kinder)psycholoog leek niet de juiste persoon en ook het consultatiebureau leek ons niet de plek. Toen we via social media een ‘kindercoach’ tegenkwamen en ons verdiepten in wat zo iemand doet, hebben we contact opgenomen met Marion. Zij reageerde meteen heel begripvol en vertelde dat ze het dapper vond dat we om hulp vroegen.

Met behulp van een vooraf ingevulde vragenlijst wist Marion al tijdens het eerste (kennismakings)gesprek een aantal dingen aan te stippen en uit te lichten die veel inzicht gaven in de beweegredenen van (onze) kinderen, hoe dat in hun gedrag doorwerkt en hoe onze reacties dat beïnvloeden. Nadat we de concrete handvatten die we meekregen een tijdje in de praktijk hadden gebracht veranderde er al veel, in positieve zin!

Tijdens twee vervolgafspraken hebben we veel gesproken over voorbeelden uit ons gezin, oefeningen gedaan en theorie besproken, met name gericht op het mogen en kunnen uiten van alle emoties. Dit heeft ons veel inzicht gegeven, zodat we nu weten hoe wij liefdevolle ouders kunnen zijn voor onze pure dochters. Nogmaals heel erg bedankt, Marion!

Hieronder de ervaring van

Roos

(19 jaar)

Ik heb hulp gezocht bij Marion, omdat ik omkwam in de keuzestress en geen flauw idee meer had wie ik was en wat ik wilde. Door de sessies bij Marion kreeg ik ruimte om naar mijzelf te kijken en om te leren begrijpen wat er in mij omging. Ik heb zo ongelofelijk veel over mijzelf geleerd waardoor ik nu weet wat ik wil en beter naar mijzelf kan luisteren. De sessies van Marion zijn niet alleen een succes door het Talentenspel, maar juist ook door Marion zelf.

Mats

(16 jaar)

Via mijn ouders kwam ik bij Marion. Ik wist niet echt wat mij te wachten stond, maar had er wel zin in. Het eerste gesprek was erg veel informatie voor mij om te verwerken. De eerste afspraak met z’n tweeën was heel anders dan het kennismakingsgesprek, maar op een goede manier. Ik ging zelf uitkiezen welke talenten bij mij passen en dat gingen we bespreken. Ik vond het bijzonder dat Marion heel goed kon zien wat je dacht. Ik ben veel over mezelf te weten gekomen, zoals onzekerheid, hoogsensitiviteit, bescheidenheid en ook waar mijn talenten liggen, zoals creativiteit en netwerken en de zorg en daar wil ik later ook mijn beroep van gaan maken. Ik heb veel geleerd bij Marion en ben er heel blij mee.

Van Moniek, de moeder van Mats:

Via een kennis ben ik met mijn zoon bij Marion terecht gekomen. Mijn zoon had geen idee welke studierichting bij hem zou passen. Uit de gesprekken met Marion is niet alleen meer duidelijk geworden over welke richting bij hem past, namelijk de zorg, maar ook heeft hij ontdekt dat hij zich al zijn hele leven lang spiegelt aan zijn grote broer en veel van zijn keuzes hieropbaseert,om op zijn grote broer te willen lijken. Een doorbraak in het gesprek met Marion was dat mijn zoon erachter kwam dat hij hoogsensitief is. In eerste instantie schrok hij er een beetje van, maar dit was voor hem wel een verklaring dat hij zich soms anders voelde dan leeftijdsgenoten. Ik zie hoogsensitiviteit ook als talent en zo ook Marion die mij persoonlijk opbelde om dit te vertellen. Het zelfvertrouwen van mijn zoon zag ik groeien en ik heb het idee dat hij zo veel meer over zichzelf te weten is gekomen, waardoor hij nu lekkerder in zijn vel zit. Na afloop van de presentatie van mijn zoon over zijn talenten zei ik dat veel meer mensen baat bij zouden hebben erachter te komen waar hun talenten liggen en welke daarvan ze daadwerkelijk gebruiken.

Hieronder de ervaring van

Bo

(15 jaar)

Ik deel graag mijn succes verhaal, nadat ik 4 keer langs ben geweest bij Marion. Een punt voor mij was onder andere mijn onzekerheid. Na de bordspellen heb ik hier meer inzicht in gekregen. Laatst had ik een presentatie voor leerlingen en ouders. Dankzij het bordspel en de tips ging deze presentatie super. Ik stond stevig in mijn schoenen tijdens de presentatie en kreeg ook een compliment van mijn leraar, dat ik als één van de beste presenteerde. Kortom, mijn zelfvertrouwen is erg omhoog gegaan en ik heb geleerd dat ik niet alleen vanuit mijn hoofd beslissingen moet nemen, maar ook vanuit mijn onderbuikgevoel. Ik mag zijn wie ik ben!

Hieronder de ervaring van

Tom

(13 jaar)

In het begin moest ik wennen. Ik had veel vragen. Later werd het mij helder. Het is fijn hier, de ruimte. Het voelt een beetje privé. Ik heb nu helder wat mijn doel is en hoe ik dit moet behalen. Ik wil programmeur worden.

Hieronder de ervaring van

Liv Stevens

(21 jaar)

“Marion heeft mij op zeer gebalanceerde wijze geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn talenten. Ze creëert naast de ruimte om te praten, ook de ruimte om te voelen en te ervaren. Voor (hoog)gevoelige mensen (waaronder ikzelf) is dit bijzonder fijn en verhelderend. Dankzij Marions begeleiding weet ik nu wat mijn talenten zijn. Ik voel duidelijk wat ik wil, wat ik kan en wat ik de wereld te bieden heb. Van daaruit kan ik weer concrete, praktische stappen zetten. Dat geeft rust, overzicht en voldoening. Als je opzoek bent naar een coach met een open hart, maar ook met beide benen op de grond, dan ben je bij Marion op de juiste plek!”

Hieronder de ervaring van

Janique Oudbier

(17 jaar).

Ik vond het erg leuk om mijn talenten te ontdekken en ben er ook zeker achter gekomen dat ik op veel verschillende vlakken talenten heb zitten. Ik denk dat dit ook verklaart waarom ik met zo veel verschillende type mensen om ga en dat ik zo ontzettend veel dingen leuk vind, van sport tot leren.
Het heeft me geleerd om mezelf te waarderen om wie ik ben met al mijn talenten en soms ook met gebreken. Hierdoor heb ik geleerd om nog zelfverzekerder te zijn en durf ik ook meer dingen te zeggen die mij niet bevallen.

De richting die ik op wil wat betreft mijn studiekeuze sluit volgens mij goed aan op mijn talenten en ik ben er al bijna zeker van dat ik de opleiding technische verpleegkunde wil gaan doen.
Ook het feit dat ik hoogsensitief ben heb ik meegenomen en ik herken mezelf er inderdaad goed in. Dit verklaart het feit dat ik vaak voel wat anderen voelen en mijn gedrag en gevoelens heel erg afhankelijk zijn van mijn omgeving en of ik me fijn voel bij bepaalde personen of op bepaalde plaatsen. In de zomervakantie ga ik het boek over hooggevoeligheid lezen, het lijkt me een erg interessant boek. Het mooie vind ik dat ik heb geleerd dat ik hooggevoeligheid ook kan toepassen als een talent, want het is iets wat ik best moeilijk vind om mee om te gaan en me voor af te sluiten. Dit laatste hoop ik nog wel een keertje te leren.

Mijn talenten heb ik ook met een aantal vrienden en vriendinnen en familieleden besproken en die vonden het allemaal goed bij mij passen. Ik heb ze al een keertje gevraagd wat zij vonden wat mijn talenten waren en zij zeiden onder andere ook dat ik creatief, sportief, lief, zorgzaam, vrolijk en spontaan ben.

Zelf vind ik het dus een hele rijke ervaring en zou ik het niet gemist willen hebben. Ik vond het een hele leuke middag waar we heel intensief aan mijn talenten hebben gewerkt en waar ik veel van heb geleerd. Ik vond het ook erg gezellig.
Heel erg bedankt!

Met vriendelijke groetjes,

Janique Oudbier

Hieronder de ervaring van

Sanne Loor

14 jaar (VMBO-T Citadel College Nijmegen).

Ik wilde ontdekken wat ik later wil worden en wat mijn talenten zijn. Ik had geen hobby’s iets wat ik nog in mijn vrije tijd kon doen behalve hockey en shoppen, maar ja ik heb geen onbeperkt geld en kon niet de hele tijd en elke dag naar de stad gaan natuurlijk.

Door dit spel heb ik beter mezelf leren kennen en ik vond het ook leuk om te ontdekken, ik had het eigenlijk al een beetje gedacht maar je weet dat niet van te voren je hebt jezelf nog niet overtuigd, omdat je ook heel veel naar je vrienden of vriendinnen luistert wat zij gaan doen en dan denk je hé dat vind ik misschien ook leuk terwijl het niet bij je past.

Ook heb ik veel aan Marion’s hulp gehad, ze kon alles goed uitleggen en daardoor begrijp je ook meer over hoe je denkt en hoe iets moet gaan bij het spel. Je mocht dingen zeggen die je wil zeggen en je hoefde het niet persé te doen, je moet het zelf willen.

NU wil ik wat in de zorg gaan doen, jongeren helpen met een maatschappelijk probleem en anders wil ik schoonheidsspecialiste worden.

Hieronder de ervaring van

Peter Dijkstra

Mooi Talent?

Soms, zo heel soms, gebeuren er dingen in je leven die je uit balans brengen. Of het nou trauma’s of andere gebeurtenissen zijn die daarvoor zorgen dat is ff niet belangrijk. Je raakt het overzicht in iedere geval kwijt en gaat twijfelen aan elke beslissing.

Wat is er toch met me aan de hand???

Mij heeft het enorm geholpen door op een ongedwongen manier, door middel van een soort kaartspel, in gesprek met mezelf te gaan. Geprikkeld door vragen en stellingen van Marion kwam ik weer op het juiste spoor en herontdekte in de tussentijd mijn kwaliteiten en mijn zwakheden. Niet dat ik die niet kende; maar ik was ZE ff kwijt. Ik wil Marion dan ook enorm bedanken dat ik de kans heb gekregen haar te leren kennen en voor de hulp die ze me gegeven heeft om de juiste denkrichting terug te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat ik nu weer de balans heb gevonden zelf oplossingen te vinden en mijn richting te bepalen.

Hieronder de ervaring van

Marco van der Kooij

Als directeur van de snel groeiende ICT-onderneming Tagetik Benelux uit Arnhem kwam ik een aantal jaren geleden in aanraking met het talentenspel. Doordat er in korte tijd veel medewekers bij kwamen, vond ik het belangrijk een open cultuur te creëren op basis van gelijkwaardigheid en gericht op echte persoonlijke ontwikkeling. Hierbij wist ik dat ik het risico nam dat medewerkers door zichzelf beter te leren kennen andere keuzes konden gaan maken die buiten ons bedrijf lagen, maar dat vind ik inherent aan persoonlijke ontwikkeling en ontdekken wat je missie in het leven is en je talenten voor 100% hiervoor inzetten. Binnen ons bedrijf is dit ontwikkeltraject al meer dan 3 jaar aan de gang (in groepen en individueel), waarbij wij gegroeid zijn van 12 medewerkers naar 26 medewerkers en het afgelopen jaar zijn overgenomen door een buitenlands bedrijf. Ook nu weer gebruiken wij onze gezamenlijke talenten om deze transformatie succesvol door te voeren en ons innovatieve en klantgerichte karakter te behouden.

Hieronder de aanbeveling van

Brigitte

Ik gun iedere ouder Mooi talent, omdat ik Marion heb leren kennen als een zeer professioneel onderscheidend persoon die de vinger op de juiste plek kan leggen zonder veroordelend te zijn.

Mooi contact